Skip to content Skip to footer
Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Utazók a könyvtárban

május 26. 17:00 - 19:00

Az Utazók a könyvtárban sorozat vendége május 26-án Dr. Kondricz Péter volt külgazdasági diplomata, nemzetközi jogász volt.

Sikeres jogi pályafutását hátrahagyva (nevéhez fűződik a magyar elektronikus aláírás és az elektronikus kereskedelmi törvény megalkotása) vállalta el 2015-ben, hogy a világ egyik legveszélyesebb országában, Nigériában teljesít külgazdasági diplomáciai szolgálatot. A közel két év alatt – részben önvédelmi taktikaként – megtanulta az egyik népcsoport nyelvét, hordta a népviseletüket, megismerte szokásaikat, sőt az egyik emirátus tiszteletbeli nagykövetté is avatta. Megszerette az országot, melyről állítása szerint nekünk, magyaroknak nagyon hamis elképzelésünk van. Ezért tartja fontosnak, hogy előadásain átadja azokat az ismereteket, melyeket ott szerzett. Beszélt a hihetetlen szegénységben élő lakosság életfilozófiájáról, vallási szokásaikról, ételeikről, a mindennapi fenyegetettségről, és természetesen elmesélte néhány ott megélt kalandját is. Mindezt sok humorral, öniróniával.

Dr. Kondricz Péter nigériai élményeit könyvben is megörökítette, melyet „Kalandok Nigériában, a szultánok, emírek és királyok földjén” címmel adott ki, valamint az ott szerzett ismeretekre épül „Szerelem a Boko Haram árnyékában” című regénye is.  Mindkét könyv kikölcsönözhető a Katona József Könyvtárból.

Bővebben

Részletek

Dátum:
május 26
Időpont:
17:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Térkép
Megszakítás