Skip to content Skip to footer
Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyereményjáték

szeptember 20. 09:00 - szeptember 27. 09:00

Prológus című podcast sorozatunkban meghívott vendégeinkkel készítünk felvezető beszélgetéseket, akik valamennyien olyan magyar művészek, akik életüket a kultúra szolgálatára tették fel. Vannak köztük írók, költők, zenészek, karmesterek, a paletta pedig egyre csak színesedik. Foglalkozásuktól függetlenül egy valami azonban közös bennük: maradandó értéket teremtenek, mely nemcsak hazánk, hanem az egész Európai Unió kultúrkincsét gazdagítja, ami végső soron az egész kontinens jó hírét viszi a világban.
Valamennyi felvezető beszélgetés során szóba kerülnek ismert hazai és európai művészek, fontos történelmi események, intézmények, melyek kapcsán egy-egy az Európai Unióhoz és annak szellemi, valamint kulturális örökségéhez kapcsolódó kérdést fogalmaztunk meg. A válaszokat a podcast egyes epizódjaiban rejtettük el, de előfordul, hogy némi internetes kutatómunkára is szükség lesz a helyes megfejtéshez. Az egyes kérdésekre egy hete van válaszolni Facebook-üzenetben, a komment formájában érkező tippek érvénytelenek. A helyes megfejtők közt fordulónként egy-egy 10 ezer forint értékű Europe Direct – Bács-Kiskun megye és Katona József Könyvtár tárgyi ajándékcsomagot sorsolunk ki, melynek része egy-egy egész évre szóló ingyenes könyvtári tagság is, mely kérés szerint átruházható.
Nyereményjátékunk utolsó fordulójának kérdése a következő: A LUX filmdíjat 2007-ben hozta létre az Európai Parlament a kultúra iránti elkötelezettségének szimbólumaként. Az elismerést olyan filmes alkotásoknak ítélik oda, melyek az európai nyilvános vita aktuális kérdéseivel foglalkoznak, kulturális hidakat építve ezáltal Európa-szerte az emberek között. E kitüntetéssel több magyar alkotásra is felhívták már a figyelmet, például 2015-ben és 2014-ben is. Az egyik LUX díjazott film forgalmazójának neve el is hangzik a beszélgetés során. Melyik ez a nagy magyar filmforgalmazó vállalat?

A helyes megfejtést kilencedik Prológus epizódunkban találja: Spotify vagy YouTube.

Bővebben

Részletek

Kezdés:
szeptember 20. 09:00
Vége:
szeptember 27. 09:00
Esemény kategória:

Helyszín

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Térkép
Megszakítás