Skip to content Skip to footer
Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyereményjáték

augusztus 9. 09:00 - augusztus 16. 09:00

Prológus című podcast sorozatunkban meghívott vendégeinkkel készítünk felvezető beszélgetéseket, akik valamennyien olyan magyar művészek, akik életüket a kultúra szolgálatára tették fel. Vannak köztük írók, költők, zenészek, karmesterek, a paletta pedig egyre csak színesedik. Foglalkozásuktól függetlenül egy valami azonban közös bennük: maradandó értéket teremtenek, mely nemcsak hazánk, hanem az egész Európai Unió kultúrkincsét gazdagítja, ami végső soron az egész kontinens jó hírét viszi a világban.
Valamennyi felvezető beszélgetés során szóba kerülnek ismert hazai és európai művészek, fontos történelmi események, intézmények, melyek kapcsán egy-egy az Európai Unióhoz és annak szellemi, valamint kulturális örökségéhez kapcsolódó kérdést fogalmaztunk meg. A válaszokat a podcast egyes epizódjaiban rejtettük el, de előfordul, hogy némi internetes kutatómunkára is szükség lesz a helyes megfejtéshez. Az egyes kérdésekre egy hete van válaszolni Facebook-üzenetben, a komment formájában érkező tippek érvénytelenek. A megosztásokat hálásan köszönjük! A helyes megfejtők közt fordulónként egy-egy 10 ezer forint értékű Europe Direct – Bács-Kiskun megye és Katona József Könyvtár tárgyi ajándékcsomagot sorsolunk ki, melynek része egy-egy egész évre szóló ingyenes könyvtári tagság is, mely kérés szerint átruházható.
Ferenczi György Artisjus-, Máté Péter- és kétszeres eMeRTon-díjas zenésszel folytatott beszélgetésünk során a következő kérdésre várjuk a választ: Az Európai Unió Barokk Zenekarát (EUBO) 1985-ben alapították, három ismert zeneszerző születésének 300. évfordulóján. A három népszerű művész közül kit említ meg Ferenczi György?
A helyes megfejtést harmadik Prológus epizódunkban találja: Spotify vagy YouTube.

Részletek

Kezdés:
augusztus 9. 09:00
Vége:
augusztus 16. 09:00
Esemény kategória:

Helyszín

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Térkép
Megszakítás