Skip to content Skip to footer
Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Minősített Könyvtári Cím 2020

2020.01.22.. 10:00 - 19:00

2014 után 2020. január 22-én, a magyar kultúra napján, Ramháb Mária megyei könyvtárigazgató a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár nevében immár második alkalommal vehette át Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól a Minősített Könyvtári Címet az Uránia Filmszínházban. Másodszor elnyerni, megőrizni egy ilyen kitüntetést mindig nagyobb feladat, mint elsőként megkapni, hiszen az előzőekhez képest kell előremutató, innovatív munkát és fejlődést felmutatni.

A Cím egyfelől elismerése annak a munkának, amit az intézmény munkatársai nap mint nap végeznek, megerősítés arra vonatkozóan, hogy a könyvtár szakmai szempontból jó úton halad, másfelől felelősség, hiszen egyre magasabb elvárásoknak kell megfelelni. Az olvasók számára a szolgáltatások magas minőségének állandóságát, stabilitását igazolja a Minősített Könyvtári Cím. A 2014-es elismerés óta nagy változások történtek az intézményben. Pályázati forrásokból fenntartói támogatással térátalakításokat hajtottunk végre az épületben: Mesekuckót hoztunk létre a legkisebbeknek, a Tinivilágban pedig külön teret helyet kaptak a kamaszok és a középiskolások. Közösségi, és tanulótereket alakítottunk ki az első és második emeleten, amiket folyamatosan új szolgáltatásokkal igyekszünk megtölteni. Egyre több foglalkozásra, képzésre, közösségi eseményre kerül sor minden korosztály bevonásával. Az intézmény megőrizte vezető szerepét a könyvtárközi kölcsönzésben, új együttműködési megállapodásokat kötött, hazai és nagy Európai Uniós projektekbe kapcsolódott be. Jelenleg is folyik a digitalizálási pályázat megvalósítása, melynek során 12 ezer oldalt dolgoznak fel a könyvtár munkatársai szakmai szempontok szerint magas minőségben. Az elmúlt években folytatódott megyénk kistelepülési könyvtárainak felújítása, és innen indult el az ötezernél kisebb lélekszámú települések országos programja, a KönyvtárMozi.

Jó látni és megtapasztalni, hogy az emberek magukénak érzik a könyvtárat: örömmel lépnek be az épületbe és jó szívvel veszik igénybe a szolgáltatásokat kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt, hiszen „Katona József Könyvtár – egy életen át!”

Bővebben

Részletek

Dátum:
2020.01.22.
Időpont:
10:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Térkép
Megszakítás