Skip to content Skip to footer
Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A család jövője, a jövő családja – konferencia

április 27. 13:00 - 18:00

Április 27-én könyvtárunk adott helyet “A család jövője, a jövő családja” című konferenciának, ahol prominens előadók beszéltek a család intézményének XXI. századi szerepéről és jövőjéről. Az esemény Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus előadásával indult, melynek fő üzenete, hogy a család volt, van és lesz, amíg csak ember él a bolygón. A szakértő hangsúlyozta, hogy a család a további élet, a jövő záloga, mely biztos gyökérzetet, valahová tartozást jelent az egyénnek, mely biztos kötődési mintát nyújt későbbi, felnőtt életében.

Habil Dr. Papp Miklós, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Morálteológiai Tanszékének tanszékvezetője a családot az élet és szeretet bölcsőjeként definiálta, mely ugyanúgy lehet hivatás egy ember életében, akár csak egy kenyérkeresetet biztosító munkahely. A görögkatolikus lelkész beszélt a fiatalok szorongásainak okairól, valamint a hosszú, boldog házasságot ígérő, többrétű szeretetről is. Az előadások sorát Molnár Balázs Péter, a Kopp Mária Intézet koordinációs és stratégiai elnökhelyettese zárta, aki az elmúlt 12 év magyar családpolitikai intézkedések pozitív hatásait prezentálta. A szakértő kiemelte, hogy a gyermekvállalás nem okozhat szegénységi kockázatot, valamint, hogy a házasságban született gyermekek később felnőtt életükben is jobban boldogulnak majd.

Az esemény zárásául az érdeklődők egy, a témáról szóló kerekasztal-beszélgetést hallgathattak meg dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola igazgatója, Kis János evangélikus lelkész és Ivanics Zoltán plébános részvételével.

Bővebben

Részletek

Dátum:
április 27
Időpont:
13:00 - 18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Katona József Könyvtár
Kecskemét, Piaristák tere 8. Magyarország + Google Térkép
Megszakítás